Witaj

Witaj na stronie Fundacji Nie Ma Czasu! Znajdziesz tu wiele istotnych informacji na temat nowotworu jelita grubego. Ty także możesz pomóc ...

Klasa I F z II Liceum Ogólnokształcącego w Piotrkowie Trybunalskim realizuje projekt organizowany przez Centrum Edukacji Obywatelskiej ( ścieżka„Udostępnij to!”), którego celem jest przeprowadzenie zbiórki na wybrany cel.

Wraz z pomocą wychowawczyni ( P. Lidii Chęcińskiej - nauczycielem oraz opiekunem wolontariatu II LO) uczniowie klasy I F zaplanowali akcję charytatywną, mającą na celu pomoc Marysi Krak i Aleksandrowi Suskiemu.

Należy przytoczyć, że I F to klasa z rozszerzeniem w zakresie biologia i chemia, zatem są wśród uczniów przyszli lekarze, rehabilitanci i farmaceuci. Jak wiadomo w tych profesjach empatia i inteligencja emocjonalna są bezcenne. Młodzież, pragnie również pokazać, że pomaganie innym może być działaniem pełnym energii i pasji, radości i poczucia satysfakcji.

Jako fundacji, jest nam niezmiernie miło, że młodzież zdecydowała o wspieraniu naszej podopiecznej - Marysi Krak! Jak podkreślają uczniowie, chcieliby dać szansę Marysi na rozwijanie swoich pasji, zdobywanie doświadczeń i czerpanie z życia, jak najwięcej.

Młodzież, prowadzi projekt pomocy w sieci o nazwie POMAGAJ- UŚMIECH DAWAJ - DLA MARYSI!
Dostępny pod adresem: https://pomagamy.im/pomagaj-usmiech-dawaj-dla-Marysi
To zbiórka pieniężna na leczenie i rehabilitację Marysi, z wykorzystaniem m.in. platform społecznościowych.

Na wskazanej stronie, możecie dokonać wpłat, a także sprawdzić aktualny stan zbiórki (zgromadzone środki, wpłaty oraz termin końcowy zbiórki).

Młodzież z IF zorganizowała również w swojej szkole kiermasz przedświąteczny, a zebrane środki przekażą na pomoc dzieciom. Zachęcają także rówieśników do pomocy w zbiórce. W styczniu planują również koncert podsumowujący całą akcję.

Serdecznie gratulujemy podjęcia tej charytatywnej inicjatywy. Dziękujemy gorąco za Wasze chęci oraz szerzenie ideii wolontariatu wśród piotrkowskiej młodzieży. Życzymy Wam dalszych sukcesów zarówno w nauce jak i dalszej pracy charytatywnej.